vineri, 27 martie 2009

Vedetele isi fac reclama si isi expun frustrarile pe blog

Moda jurnalelor online a cuprins si cåteva dintre vedetele noastre. In timp ce unele il folosesc drept instrument de publicitate, altele il privesc ca pe un spatiu unde isi pot revarsa frustrarile resimtite in diverse situatii. Andreea Marin si Andreea Raicu, Elena Udrea, Raluca Zenga sau Tudor Chirila comunica acum direct cu fanii si, dupa caz, isi fac campanie electorala si isi promoveaza proiectele in showbiz.

Inspirata de blogul iubitului ei, Tudor Chirila, Andreea Raicu si-a infiintat si ea un jurnal online. Marturiseste ca, initial, ideea de blog o scotea din sarite, pentru ca “cerea prea mult in comparatie cu ce avea sa ofere”. Cateva randuri mai jos insa, ma invita sa ma indragostesc de blogul ei, asa ca am tras si eu cu ochiul si am parcurs cateva dintre panseurile vedetei de la Megastar. De altfel, in cazul in care nu stii cine-i Andreea Raicu, e imposibil sa nu-ti dai seama ca prezinta “Megastar”. Blogul e plin de filmulete de la emisiune, de la repetitii, texte in care vedeta isi exprima tristetea dupa eliminarea concurentilor... Reclama
continua si la emisiunea “Ciao TV”, unde Andreea a tinut sa
ne anunte ca a fost invitata lui Dezbracatu’ si ne indemna sa urmarim show-ul, precizand cu exactitate data si ora. Nu i-a scapat din vedere nici promovarea noului videoclip al lui Tudor Chirila, ba mai mult, a evidentiat calitatile de fotograf al iubitului ei, postand si cateva poze facute de solistul de la Vama in Budapesta. Ei bine, deliciul vine insa din cateva jurnale ale Andreei, care ma duc cu gandul la “filozofia” de viata
a unui copil de 14 ani, afectat de socul cu realitatea, in perioada pubertatii. “Toti avem nevoie de iubire, mai ales atunci cand suntem mici”, crede Andreea. Apoi, cand cresti, simti ca ai nevoie de niscaiva euro in cont, o masina
tare, o vila cu piscina, dar parca nici astea nu-s de ajuns daca n-ai iubire: „Oare cand ajungi sa ai si pozitia pentru care ai muncit atat, casa la care visai, contul din banca cu multe zerouri, masina pe care ti-o doreai, esti fericit? Esti fericit cu toate astea si singur, fara o persoana cu care sa le imparti? Nu cred. Bucuriile sunt mult mai frumoase atunci cand sunt impartite cu persoana iubita”. Intelept. Dar seria de platitudini nu se incheie aici. „Pozitivismul te ajuta sa treci mai usor peste greutati, te face sa vezi lucrurile altfel, sa atragi oameni cu energie buna”. Andreea mai spune ca, desi viata e nedreapta, ea a invatat sa se bucure de fiecare zi si sa savureze fiecare clipa. Buna treaba. Apoi, are iar o cadere si realizeaza ca iubirea e complicata si ca „povestile citite de bunici, toate cu final fericit, in care dragostea le invinge pe toate, sunt doar in carti”. Incheie trist si nostalgic: „Realitatea e alta. Mi-ar placea sa fiu mica iar, sa vad cum iubirea e mai presus de orice”.



Zåna nu vrea publicitate
, dar isi face «neintentionat»
Andreea Marin Banica face si ea pe „bolgherita“ de cateva saptamani. Vedeta si-a inaugurat pagina personala de 8 Martie, cand scria cam asa: “Aceasta noua experienta, in care gandurile, semnele mele de intrebare, zilele bune, zilele grele, marturisirile, furtuna din mine, marile bucurii sau ideile indraznete, toate vor imbraca haine croite din cuvinte ca sa ajunga la voi de azi inainte. A fost de ajuns o pauza de 2 luni, pe care am daruit-o fetitei mele, ca sa inteleg cat am pierdut in ultimii ani alergand hai-hui, fara sa pricep ca uneori e nevoie sa spui stop, ca sa te regasesti. Sigur ca da, castigi un CV impresionant, faci inconjurul lumii si ai sansa sa stai fata in fata cu oameni grei ai vremurilor noastre, dar cat din tine, cea de altadata, se regaseste in toate astea?” Tindeam sa-i dau dreptate intr-un fel, dar asta doar in cazul in care nu as fi auzit-o peste tot cum se lauda cat de implinita e atat pe plan personal, cat si profesional. Iar acum, pare cel putin bizar sa citesc aceste randuri in care ea se plange de toata aceasta alergatura pentru a se implini. Se cam contrazice singura... Dar mi se pare si mai contradictorie pagina in care povesteste despre botezul fetitei sale, Violeta. Nu cu mult timp inainte de botez spunea ca-si doreste ca acest eveniment sa fie intim si ca nu vrea sa-si faca publicitate pe spatele copilului. Si asa a si fost, un botez intim, in sufrageria casei, care i-a adus insa mai multa publicitate “neintentionata”. Mai apoi, Andreea povesteste pe blogul sau cum a fost la petrecere! “Am dansat pana in zori la botezul fiicei mele, ma dor talpile, dar am sufletul plin. Nu m-am mai simtit din liceu atat de bine si atat de... tanara! E adevarat, astazi ma resimt, ma dor toate cele, dar astea sunt momente frumoase pe care nu le uiti o viata: prietenii adevarati din nou cu totii laolalta, copiii nostri razand impreuna, muzica buna ridicandu-ne de pe scaune… o petrecere pe cinste”. Ziaristii, ca niste “profitori” ce sunt, au citit aceste randuri, iar a doua zi au publicat si cateva articole pe aceasta tema, facandu-i Zanei putina publicitate, pe care, saracuta de ea, “nu si-a dorit-o”. In rest, Andreea isi prezinta pe larg campaniile sociale caritabile si nu ezita sa-si promoveze noile proiecte in domeniu.



Udrea decreteaza: NU! barbatilor cu bani. DA! scolii
Blonda de la Cotroceni nu se lasa nici ea mai prejos si subscrie cu succes la gasca bloggerilor. Elena Udrea are grija sa deschida in fiecare zi laptopul si sa-si noteze impresiile pe care le pune la dispozitie publicului larg. Astfel, toti cei care sunt curiosi sa citeasca ce are fostul consilier prezidential de spus vor afla ca blonda isi doreste sa fie considerata un om normal, si nu privita ca un star mioritic. Desi pozeaza cu succes in diva fatala pe copertele revistelor glossy, Udrea nu-si doreste nici pe departe sa fie una sau, cel putin, asta scrie pe blogul sau. “Vreau sa-mi cumpar rosii din piata, vreau sa stau la coada pentru achitarea facturii telefonice...”, spune Elena, care se insala sperand ca un politician, fie el in Romania sau oriunde altundeva, poate fi privit ca un om de rand de restul cetatenilor. Mi-o si inchipui pe eleganta doamna Udrea intr-un costum Chanel si cu o geanta de multe mii de euro cum sta la coada cot la cot cu pensionarii din piata pentru a prinde ultima bucata de branza de burduf. Ar fi o imagine interesanta! “Nu am intrat in politica pentru a face bani. Ii aveam dinainte”, tine sa ne lamureasca Elena si isi insira mai jos lista de proprietati imobiliare si alte parti componente ale bogatiei sale. Zilele trecute, blonda de la Drept tinea lectii de morala tinerelor colectionare de vuittoane si le sfatuia pe blog ca ar trebui sa adauge frumusetii si un strop de pregatire profesionala, intruire si dorinta de a conta in viata prin propriile realizari. “In loc sa se straduiasca sa isi construiasca un statut propriu, social, profesional, nici nu isi mai pierd vremea prin scoli, ci, urmand exemplele pe care media le ofera zi de zi ca fiind de succes, cauta cu disperare barbatul cu bani. Rar aceste femei chiar ajung sa fie fericite sau macar multumite”, scrie Elena Undrea in jurnalul sau online. Din ceea ce am citit, sotia lui Dorin Cocos incearca, prin acest blog, sa clarifice informatiile “neadevarate”, spune ea, care apar in presa si care o discretizeaza. Tot pe site-ul cu pricina, Udrea pune la dispozitia tuturor agenda sa de intalniri, poze de la diverse evenimente si nelipsitul CV incarcat cu studii si premii pompoase.



Nevasta lui Zenga: «Blogul meu are gust de otet balsamic»
Raluca Zenga Rebedea, pasionata de scris si de cultura orientala, a taiat de curand panglica unui blog care poarta numele de “superficiala”. Blonda isi propune sa ia la bani marunti toate domnitele cu aere de dive din showbizul autohton si nu numai. “Blogul meu este picant si vine sa invioreze un peisaj monden ce pe alocuri ramane insipid ca o fiertura dietetica”, se lauda doamna Zenga. Critica, rand pe rand, atat fufele autohtone si dorinta lor de a detine suprematia in spatiul monden, dar si parvenitele de peste Ocean, care au cazut prada drogurilor, alcoolului, vietii de noapte si desfraului, in goana lor dupa faima si imbogatire. “Acest blog se vrea o arhiva a tuturor lucrurilor superficiale. Pasiune ingrijoratoare pentru shopping, galceava pe tema celebritatilor versus niscaiva granule de introspectie, zgandarit teme tabu si explorat teme aparte”, cam asa isi descrie Raluca spatiul virtual. Si daca nu ne-a cucerit destul, blonda ne vantura pe la nari mirosul imaginar al blogului sau: “Imaginati-va un amestec de vanilie, mina de creion chimic proaspat trecut prin ascutitoare, spuma de mare, nuci verzi si idei razlete. Daca ar trebui sa aiba un gust, ar fi intens si dulceag ca otetul balsamic”. Raluca Zenga se simte nedreptatita de perceptia unora ca nevestele de fotbalisti sunt mult mai decolorate la minte decat la par. In spatiul blogului sau, tanara de 27 de ani tine sa ne impartaseasca fragmente din calatoriile sale prin lume la bratul barbatului pe care-l iubeste si care ii confera confortul necesar atat material, cat si emotional. Greu de crezut, dar fosta don’soara Rebedea isi mai gaseste timp si pentru citit si nu ezita sa prezinte pe blog cartile sale favorite, dar si pasiunea pentru viata nomada, ciocolata amaruie si un rimel bun.
Alti doi bloggeri celebri sunt Tudor Chirila si Irina Schrotter. In timp ce primul isi povesteste intreaga agenda de peste zi, intr-un stil
alambicat, promovandu-si activitatea muzicala, creatoarea de moda si-a facut si ea tot un soi de blog publicitar. Sigur, la Schrotter, textele se axeaza pe campania sa in plan politic, prin care se zbate sa convinga ca este cel mai bun primar pentru Iasi.