vineri, 27 martie 2009

Băieţi deştepţi - expropriaţi de lux!

Statul va despăgubi mai mulţi oameni de afaceri de notorietate care deţin terenuri în zona viitoarei autostrăzi Bucureşti - Ploieşti

Printre expropriaţii "de lux" pentru care guvernul urmează a aloca 7,4 milioane RON se numără fiica lui Dumitru Bucşaru, întreprinzătorul George Prelea, afaceristul Robert Negoiţă, dar şi primarul comunei Ştefăneştii de Jos.

Surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pre­cizează că diverşi oameni de afaceri de notorietate au achiziţionat terenuri în zona Voluntari-Nuci-Ştefăneştii de Jos-Dascălu, după ce s-a aflat că acesta va fi traseul noii autostrăzi Bucureşti-Ploieşti.

Aşa au ajuns unii dintre ei, cu precădere cei din categoria băieţilor deş­tepţi, să devină, peste noapte expropriaţi de lux - bineînţeles, pe banii
statului. Guvernul României urmează să aloce 7,41 milioane RON, prin intermediul Ministerului Transporturilor, către CNADNR, pentru despăgubirea proprietarilor de terenuri care vor fi expropriaţi în favoarea autostrăzii Bucureşti- Ploieşti. Procedurile de expropriere pot fi demarate în baza unei hotărâri de guvern, iar realizarea proiectului acesteia cade în sarcina Ministerului Transporturilor.

Vecini cu autostrada

Printre numele de notorietate care se regăsesc pe lista eventualilor expropriaţi de lux se numără Ramona Bucşaru, fiica lui Dumitru Bucşaru, perceput în mediul de afaceri ca fiind un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu. Ramona Bucşaru va fi expropriată de pe aproape 400 mp din totalul de 8.800 pe care îi deţine în zona comunei Dascălu.