joi, 19 februarie 2009

Trei semne de întrebare

Oli este indecis asupra a trei posturi si mai are doar patru zile la dispozitie pâna la meciul cu FC Sevilla

Meciul de la Rm. Vâlcea a fost ultimul amical înaintea confruntarii cu spaniolii de joi seara, Cosmin Olaroiu încercând toate posibilitatile pe care le are la dispozitie.

Pentru postul de portar, Cornel Cernea este o certitudine. Fundasi centrali sunt cei doi internationali, Dorin Goian si Sorin Ghionea, un semn de întrebare planând înca asupra fundasilor laterali, în sensul în care se oscileaza înca între Stelian Stancu si Gigel Coman. La mijlocul terenului, Oli trebuie sa aleaga pe cine va aseza lânga Mirel Radoi si Sorin Paraschiv, optiunile fiind Gabi Bostina, Ovidiu Petre sau Vasilica Cristocea. Pentru linia ofensiva, Olaroiu are doi titulari pâna acum: Nicolita si Thereau, dilema fiind daca sa foloseasca viteza lui Vali Badea, care a aratat o forma foarte buna în amicalul cu CSM Rm. Vâlcea, sau tehnica lui Vasilica Cristocea.

Problema e pe flancul stâng

Forma de moment a jucatorilor si inspiratia tehnicianului stelist sunt hotarâtoare pentru cele trei alegeri, Olaroiu fiind constient ca trebuie sa-i introduca pe teren pe cei mai bine pregatiti fizic dintre elevii sai pentru a compensa tehnicitatea si viteza superioare ale celor de la FC Sevilla. Practic, problemele cele mai mari ale lui Olaroiu sunt în acoperirea flancului stâng, banda dreapta a spaniolilor fiind una foarte puternica, formata din Daniel Alves si Jesus Navas.

FUNDASI LATERALI

Petre Marin va fi cu siguranta unul dintre titulari, fie ca este vorba despre postul de fundas stânga, fie de cel dreapta. Gigel Coman a jucat foarte mult în aceasta perioada de pregatire în banda stânga si, în cazul în care va fi preferat de Oli, “Jair” va trece în banda dreapta a apararii în detrimentul lui Stancu. Sansele sunt 50% pentru ca Gigel Coman sa joace titular, Olaroiu având foarte mare încredere în el, cei doi lucrând împreuna atât la FC National, cât si la Poli Timisoara.

MIJLOCAS CENTRU-STANGA

Cel mai des folosit a fost “reconditionatul” Gabi Bostina, care a lasat o impresie excelenta în turneele de pregatire. El are cele mai mari sanse sa joace titular, reintrând de curând si în gratiile lui Gigi Becali. Cristocea poate evolua si el pe acest post, dar fostul constantean nu a fost într-o forma foarte buna în turneele de pregatire, el având în plus
si probleme musculare. Pentru 15 minute, în partida amicala de sâmbata. Ovidiu Petre, Radoi si Paraschiv au alcatuit tridentul de la mijloc.