joi, 19 februarie 2009

Giurgiu taie azi capete

TVR a angajat o firma de avocatura pentru a-si redobindi drepturile asupra campionatului intern de fotbal, pierdute din prostie.

Scandalul pierderii de catre Televiziunea Romana a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I este departe de a se fi terminat din punctul de vedere al postului public. Presedintele-director general al TVR, Tudor Giurgiu, care si-a acuzat propriii angajati de complot, va trece la masuri. Giurgiu a convocat o sedinta a Consiliului de Administratie, in cadrul careia este posibil sa se ia masuri impotriva responsabililor de la departamentele Sport si Economic, desi, conform propriilor declaratii, ancheta ar trebui sa dureze 20 de zile.

Prezenti in emisiunea „Stirea zilei“ de la Antena 3, seful de la TVR si presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au facut noi dezvaluiri cu privire la filmul pierderii drepturilor tv.

Somatie dubla la Economic

Telesport a trimis somatia de plata in dublu exemplar, la departamentele Economic si Sport. Seful de achizitii sportive, Ioan Todan, a retrimis somatia directoarei economice, Cipriana Voicu, facind o adnotare cu privire la gravitatea problemei, ramasa insa fara ecou. De asemenea, Dumitru Dragomir a incercat sa favorizeze TVR, propunind ca postul public sa preia optiunea a patra, dar tintarul televizarilor sa fie facut pe tot returul. In acest fel, TVR ar fi putut prinde meciuri interesante, avind in vedere ca lupta pentru participarea in cupele europene si pentru evitarea retrogradarii inca nu s-a decis. „TVR nu e in pozitia de a minca firimiturile care ramin de la masa mare, pentru ca acest contract revine TVR de drept“, a venit replica lui Tudor Giurgiu, care a angajat pe bani publici o firma de avocatura pentru a recupera drepturile pierdute din eroarea angajatilor.

Giurgiu, chemat sa dea explicatii in Parlament

Deputatul PSD Dan Mihalache a anuntat ieri ca va solicita audierea presedintelui SRTv, Tudor Giurgiu, in Comisia de cultura a Camerei. „Este o situatie incredibila, care scoate la lumina ghemul de interese care actioneaza in SRTv. Voi solicita saptamina viitoare audierea in Comisia de cultura din Camera Deputatilor a presedintelui SRTv, Tudor Giurgiu, pentru a deslusi lucrurile care se intimpla in SRTv. Este vorba despre celebrul drept la replica neacordat presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, dar si despre pierderea drepturilor de transmisie a meciurilor de fotbal din Liga I in favoarea unei televiziuni care nu exista inca“, a declarat Mihalache. Tudor Giurgiu a refuzat meciuri fara miza si audienta.