joi, 19 februarie 2009

Stiptease masculin pentru medicii si asistentele spitalului din Baia Mare

Un inedit spectacol de striptease masculin a fost prezentat de un om al strazii pe holurile Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare. Chiar daca show-ul erotic nu a starnit aplauze, ”artistul” de ocazie a dat reprezentantia in doua nopti la rand, astfel incat medicii si asistentele au ajuns sa ii cunoasca anatomia in cel mai mic detaliu.
Incidentul a avut loc in weekend pe holurile Unitatii de Primire Urgente de la spitalul judetean din Baia Mare. Prima parte a spectacolului s-a consumat vineri noapte, cand in sectie a fost adus un om fara adapost gasit cazut in strada.

Personalul medical i-a acordat barbatului ingrijiri, dupa care l-au pus sub observatie. Dupa ce si-a revenit, acesta si-a dat hainele gol si gol pusca a inceput sa se plimbe pe holurile sectiei de urgenta sub privirile amuzate ori socate ale medicilor
, asistentelor si bolnavilor aflati la acea ora in unitate.

Cadrele sanitare au incercat sa ii acopere goliciunea barbatului, in timp
ce alte persoane au imortalizat spectacolul erotic cu ajutorul telefoanelor mobile. O asistenta, vizibil enervata de incident, a povestit ca nu mai stia ce sa faca ca sa opreasca show-ul. ”Se plimba pe holuri printre bolnavi si rudele acestora, iar oamenii radeau. Nu avea pic de rusine. Ce putem noi face? Nu ne putem bate cu ei! Noi l-am tratat, l-am deparazitat, l-am spalat si chiar i-au cumparat mancare din banii nostri.”

Intr-un final, vagabondul a fost prins si imbracat, iar dimineata a parasit spitalul spre usurarea tuturor. Despartirea nu a fost de durata, pentru ca a doua noapte circul s-a repetat. Sambata spre duminca, el a ajuns din nou la UPU, in stare de ebrietate, si iar s-a afisat in costumul lui Adam.

Infirmeria UPU a ajuns azil de noapte
”Nu am casa ca am vandut-o si am bagat banii la FNI. De atunci stau numai pe strazi si dorm pe unde apuc", a spus barbatul. El nu a fost singurul boschetar adus la spital in cursul noptii, alti trei colegi de-ai sai avand nevoie de ingrijiri de specialitate pentru ca majoritatea consuma alcool. Medicii de la urgenta ii cunosc bine, pentru ca boschetarii le sunt pacienti vechi. Unii sunt in stare critica, altii pur si simplu cauta o alinare la spital.

”In fiecare noapte se intimpla la fel. Noi facem ce putem, ii hranim si ii spalam, dar nu putem sa ii cazam aici. Autoritatile locale ar trebui sa face ceva pentru acesti oameni. S-a tot vorbit ca se va construi un adapost pentru oamenii strazii. Din pacate, nimeni nu mai aduce in actualitate acest subiect”, a declarat o infirmiera.

In Baia Mare nu functioneaza niciun adapost pentru persoanele fara adapost, municipalitatea tot amanand sa puna in practica un proiect in acest an. Consilierii locali doar pomenesc despre azilul de noapte care trebuie construit, dar nu aloca si bani in acest sens.

Raziile pe care le organizeaza politistii sunt fara efect si nici nu au cum sa fie altfel, pentru ca oamenii legii nu pot decat sa ii cazeze pe vagabonzi. Un adapost nu le ofera nimeni insa, iar asociatiile guvernamentale care sa ii ajute nu exista in Baia Mare.