joi, 9 iulie 2009

Un bărbat a încercat să calce cu maşina un poliţist care îl oprise pentru depăşirea vitezei legale

mecherii încearcă să facă legea şi pe şoselele din Vaslui. Un poliţist a fost nevoit să tragă trei focuri de armă pentru a opri un vitezoman, în comuna Ştefan cel Mare


Incidentul a avut loc astăzi în jurul orei 12.30, când agentul de poliţie care patrula în zona localităţii Ştefan cel Mare a detectat un autoturism care depăşise viteza legală de circulaţie în localitate. Poliţistul l-a urmărit pe şofer şi l-a somat să oprească. Problemele au apărut abia după ce şoferul vitezoman a oprit şi a observat că poliţistul care îl oprise era acelaşi care îi suspendase permisul cu câteva luni în urmă.
Potrivit poliţiştilor, şoferul l-a înjurat şi ameninţat pe agentul care îl oprise după care s-a urcat înapoi la volan şi a dat să plece. Poliţistul s-a aşezat în faţa maşinii, însă şoferul nu s-a lăsat intimidat şi a accelerat. Omul legii s-a ferit, a strigat după şofer să oprească, a tras trei focuri de armă, unul în aer şi două în roţi. Unul dintre gloanţe a nimerit luneta.
De cealalată parte, şoferul susţine că poliţistul a făcut exces de zel. ''Am oprit aici, m-am speriat. (...) Pe aici nu e localitate, nu aveam viteză'', susţine şoferul Minu Mihalcea.
În acest caz a început o anchetă. Agentul Cristian Zamfir este cunoscut de şoferii vasluieni ca fiind exigent. Poliţistul a luat permisele de conducere unor şefi din poliţie, unor politicieni şi chiar unor colegi pentru că nu au respectat legea. De asemenea, agentul de poliţie a depus o plângere pentru ultraj la Parchetul
de pe lângă Tribunalul Vaslui.