vineri, 24 iulie 2009

Numărătoarea inversă a regimului comunist-pepecedist

Pe 23 ianuarie a.c., Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova (OT PLDM) a demarat acţiunea „Numărătoarea inversă a guvernării comuniste”. Până pe 7 aprilie a.c., tinerii vor picheta zilnic - timp de 15 minute - preşedinţia, cu scopul de a marca, în descreştere, câte zile i-au mai rămas actualei guvernări.

Pe parcursul a 75 de zile, tinerii liberal-democraţi vor arăta regimului comunist câte zile mai are de guvernat. Prin această acţiune, ei speră ca, cel puţin, în ultimele zile ale mandatului lor, comuniştii să înceteze abuzurile şi ilegalităţile desfăşurate pe parcursul celor opt ani de aflare la putere. Preşedintele OT PLDM, George Mocanu, a precizat de câteva ori că Moldova trebuie să fie „fără Voronin şi fără comunişti”, iar colegii lui - Mihaela Spătaru, Iurie Chiorăscu şi Neghina Azizov - rând pe rând, au declarat că tandemul roş-oranj nu mai poate fi tolerat într-o societate democratică. În faţa preşedinţiei, aproximativ 50 de tineri au venit cu o pancartă pe care scria „Au mai rămas 75 de zile” şi cu ceasuri
, în semn că zilele guvernării comuniste sunt numărate. Vineri, în timp ce tinerii pichetau, de la preşedinţie a ieşit vicepremierul comunist, Victor Stepaniuc, care, vorbind ceva la telefonul mobil, a ignorat grupul de tineri care-i adresa un mesaj partidului pe care îl reprezintă. Membrii OT PLDM au ţinut să accentueze faptul că „sub regimul lui Voronin, drepturile fundamentale ale omului la libera exprimare, la proprietate, la asociere, la libera circulaţie şi la un trai decent au fost constant încălcate”.