sâmbătă, 15 august 2009

Tatăl tânărului care a împuşcat o tânără la Craiova nu mai are voie să deţină armă timp de şase luni

Poliţistul craiovean al cărui fiu a împuşcat o tânără, joi, în propria locuinţă, a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, agentului şef Nelu Dinu fiindu-i suspendat dreptul de a mai deţine arme de foc în următoarele şase luni. .

"În urma verificărilor, s-a constatat că poliţistul, în calitate
de titular al permisiului de port armă, nu a asigurat toate măsurile de păstrare, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la armele pe care le deţinea legal
, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a mai deţine arme pe o perioadă de şase luni”, a declarat comisar de poliţie Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Agentul şef Nelu Dinu avea permis pentru trei arme, una dintre acestea fiind analizată de specialiştii criminalişti după ce tânăra doljeancă Alexandra Iancu a fost împuşcată accidental în cap. Este vorba despre o armă de tir, fabricată la Unitatea Mecanică Cugir, de calibru 5,6 milimetri, cu glonţ.

Victima lui Cristian Ionuţ Dinu locuia cu chirie la familia
agentului şef Nelu Dinu de aproximativ doi ani. Tânăra, care locuieşte în comuna doljeană Celaru, venise la Craiova
pentru a susţine probele examenului de Bacalaureat, ea fiind elevă la liceul „Henri Coandă” din muinicipiu.

Fata a murit vineri, în jurul orei 10.30, în urma unui stop cradio-respirator. Alexandra Iancu, în vârstă de 19 ani, era ţinută în viaţă în viaţă cu ajutorul aparatelor. „Pacienta a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitată aproximativ o oră dar stopul a fost ireversibil. A murit în Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat Adriana Trică, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

După decesul Alexandrei Iancu, procurorii care se ocupă de caz vor face demersurile pentru schimbarea
acuzaţiei care i se aduce lui Cristian Ionuţ Dinu, fiul agentului şef Nelu Dinu. „Se vor continua cercetările pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. În această dimineaţă, şi arma a fost trimisă la expertiza balistică”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.