sâmbătă, 15 august 2009

Mandatele de arestare pentru Penescu, Constantin, Făcăleaţă şi Libertatu, prelungite cu 60 de zile

Tribunalul Argeş a hotărât, vineri, prelungirea cu 60 de zile a mandatelor de arestare ale celor patru inculpaţi în dosarul
corupţiei din fotbal aflaţi în stare de arest preventiv, respectiv Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu.

"S-a dispus prelungirea arestului cu 60 de zile, până pe data de 18 august inclusiv", a declarat Viorel Pavel,ofiţer de relaţii cu presa în cadrul Tribunalului Argeş.

Avocaţii celor patru pot depune
recurs în termen de 24 de ore.

Potrivit inspectorului Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş, deocamdată nu s-a primit nici o hârtie oficială privind transferul celor patru inculpaţi la Penitenciarul Colibaşi. "Sunt în continuare în arestul IPJ Argeş. Nu am primit nimic oficial cu privire la transferarea lor la Penitenciarul Colibaşi", a declarat inspectorul Robert Radu.

În cazul în care recursul avocaţilor va fi respins la Curtea de Apel Piteşti şi se va menţine decizia de prelungire a arestului cu încă 60 de zile, finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu şi directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă ar putea fi transferaţi la Penitenciarul Colibaşi la jumătatea săptămânii viitoare.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, joi, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri şi un observator federal, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat la jumătatea lunii aprilie.

Primul
termen în dosarul de corupţie din fotbal va fi judecat la Tribunalul Argeş pe 29 septembrie.

Într-un comunicat al DNA de joi se precizează infracţiunile pentru care sunt cercetaţi cei 14 inculpaţi. În sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea FOTBAL CLUB ARGEŞ Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

Cristian Dan Libertatu, aflat în stare de arest preventiv, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, este trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită.

În sarcina fostui preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal Gheorghe Constantin, în prezent arestat preventiv, s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, arbitrii de fotbal în lotul divizionar A, sunt trimişi în judecată pentru infracţiunea de luare de mită. În sarcina arbitrului Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

Observatorul federal Marcel Lică, fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, este acuzat de infracţiunea de luare de mită.

Gheorghiţă Pieca, administrator la societăţile S.C. PIC S.A. şi FOTBAL CLUB ARGEŞ, este acuzat de trei infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată precum şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Preşedintele FOTBAL CLUB ARGEŞ Piteşti, Cristian Mincă a fost trimis în judecată pentru infracţiunea complicitate la cumpărare de influenţă şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

În sarcina lui Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, s-a reţinut infracţiunea de trafic
de influenţă în formă continuată.

Daniela Cîrstina, director în cadrul S.C. PIC S.A., a fost trimisă în judecată pentru infracţiunea de favorizare a infractorului în formă continuată.

Arbitrii Lucian Cristian Dan şi Cristian Sorin Caia sunt acuzaţi de luare de mită.