sâmbătă, 13 decembrie 2008

Un sfert din Amonil si-a schimbat proprietarul

Cumparatorul a fost un fond de investitii, au mai spus sursele citate.
Actiunile au fost vandute la un pret de 0,048 lei, cu 2,04% sub pretul de inchidere de la finele saptamanii trecute.
Romferchim detinea inainte de tranzactie 28% din actiunile Amonil, conform ultimelor informatii de la Bursa de Valori. O detinere similara avea si societatea Eurotrading Chemicals din Bucuresti. Aceasta se afla insa in lichidare, iar actiunile nu pot fi vandute pana la terminarea procesului. Pe langa cele doua companii, singurul actionar seminificativ este un grup de investitori din Oradea, grupati in jurul societatii de brokeraj Mobinvest. Acestia controleaza, conform ultimelor informatii disponibile, 18% din capitalul Amonil.
Principala materie prima pentru fabricarea ingrasamintelor chimice produse de Amonil sunt gazele naturale, iar scumpirea acestora pe piata locala a afectat puternic activitatea si rezultatele companiei.
Veniturile companiei au fost, in primul trimestru, de circa 20 de ori mai mici, de 4,6 milioane de lei (1,4 milioane de euro), pe fondul sistarii productiei, iar pierderile s-au majorat la 4,8 milioane de lei (1,5 milioane de euro), de la nivelul de 0,8 milioane de lei din perioada similara a anului anterior.